Skip to content

Wat is Marketing Automation?


Marketing automation software helpt om repetitieve taken te automatiseren, de prestaties te verhogen en de productiviteit te verbeteren. Automatiseringssoftware stelt u in staat e-mails of teksten naar uw klanten te sturen op basis van hun acties, voorkeuren of verschillende triggers.

Voorbeelden van mogelijke triggers zijn het arriveren in de winkel, het browsen op een website, het doen van een aankoop, het abonneren op uw nieuwsbrief, het openen van een e-mail nieuwsbrief, het delen van een social media post, of het bezoeken van een specifieke pagina. Met de software kunt u uw klanten segmenteren op basis van hun gedrag en hen gepersonaliseerde nieuwsbrieven, advertenties, aanbiedingen en promoties sturen.


Voordelen

Hier zijn een aantal voordelen van marketing automation software:
Verhoogt de klanttevredenheid. Wanneer u gepersonaliseerde e-mails verstuurt naar uw klanten, bouwt u een echte relatie op en verhoogt u de klantentrouw en verbetert u de marketing-ROI.

Efficiëntie


Geautomatiseerde marketingcampagnes zijn veel efficiënter dan het handmatig versturen van e-mails naar uw klanten.
Verhoogt de verkoop. Met marketing automatiseringssoftware kunt u de hoeveelheid tijd die u besteedt aan repetitieve taken verminderen en uw verkoop verhogen. Bespaart tijd en geld. Met marketingautomatisering software kunt u zich concentreren op belangrijkere taken.
Er zijn veel verschillende soorten marketing automatisering software, maar in dit artikel zullen we ons richten op de volgende:

E-mail marketing software.


Een andere manier om klanten te bereiken is via e-mailmarketing. Met e-mail marketing, kunt u ervoor kiezen om nieuwsbrieven te sturen naar klanten en hen te vertellen over hoe u het doet, of hoe uw bedrijf anderen heeft geholpen. U kunt e-mailmarketing ook gebruiken om uw producten of diensten te verkopen. Door e-mailmarketing te gebruiken kunt u met uw klanten communiceren en hen laten weten wat u doet, hoe u het doet, en waarom u het doet. Dit zal helpen om ze op de hoogte te houden van uw bedrijf en uw producten en diensten.


Mobiele strategie

Mobiele marketing is een mix van mobiel-vriendelijke websites, mobiele apps, QR-codes en SMS-marketing. De beste manier om het te beschrijven is om het te zien als een uitbreiding van uw website. Mobiele appsMobiele apps zijn zeer vergelijkbaar met websites. Je moet nog steeds een website hebben en je moet het nog steeds toegankelijk maken, maar hiermee kun je een veel breder publiek bereiken met een kleiner budget. Er zijn niet veel mobiele apps die veel functies hebben, maar ze zijn nog steeds erg nuttig.


Het internet is een fantastisch medium om grote aantallen mensen te bereiken voor relatief weinig geld. Het probleem is dat veel mensen niet de moeite zullen nemen om je website te bezoeken. Je moet slim zijn over hoe je het gebruikt om je doelgroep aan te trekken. Dit is waar een goede mobiele marketing strategie van pas komt.


Conclusie

Als zelfstandige ondernemer moet je slim omgaan met je marketingbudgetten. Je moet een zorgvuldig evenwicht vinden tussen de dingen die je je kunt veroorloven en de dingen die de juiste mensen aantrekken, die je in de meeste gevallen geld gaan kosten. De mogelijkheden van marketingautomatisering lijken een zegen die uit de hemel komt vallen. Maar er is een zeer belangrijke valkuil waar u zich bewust van moet zijn voordat u al uw berichtgeving en verkoopprocessen naar een geautomatiseerde workflow stuurt. Alles wat een case-to-case inspectie nodig zou kunnen hebben, mag nooit aan uw radar ontsnappen. Onthoud dat de manier waarop u uw bedrijf presenteert, de manier is waarop uw klanten de kernwaarden waarnemen. Het zijn deze kernwaarden die ervoor zorgen dat ze terug blijven komen en dat u zich onderscheidt van uw directe concurrent die altijd maar één bericht verwijderd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *