Skip to content

Is video de meest effectieve vorm van content?


Een bedrijf dat geen video gebruikt in zijn marketingstrategie mist tal van mogelijkheden om zijn publiek aan te spreken. Mensen kijken graag naar video’s, en het is het type media dat de voorkeur krijgt boven tekst. Dus als u al blogt en op zoek bent naar een nieuwe manier om het bereik van uw boodschap te vergroten, kan het verstandig zijn om te kijken naar de mogelijkheid om te beginnen met het plaatsen van uw boodschap in de vorm van video. De beste manier om uw video-inhoud te organiseren is om het op youtube te plaatsen, omdat dit – na verloop van tijd – uw zakelijke bibliotheek van gespecialiseerde inhoud over uw onderwerp voor uw niche zal worden. Youtube is de tweede grootste zoekmachine en het hosten van uw video’s op youtube.

Er was eens een hond…


Voorbeeld: Laten we zeggen dat je hondenvoer verkoopt en je hebt een webpagina over je bedrijf met een paar productbeschrijvingen. U kunt ook een kleine video toevoegen aan uw website waarin u vertelt wat uw product zo speciaal maakt, misschien vertelt u een klein “hondenverhaal”. Vervolgens kunt u een youtube-account aanmaken (u hoeft geen geverifieerd account te hebben) en alle video’s van uw website uploaden. Vervolgens kopieer/plak je de URL van elke youtube video (het ziet er zo uit: www.youtube.com/watch?v=2XgTpk9oG7g ) in google en kijk je wat er verschijnt. Uw video zal dus geïndexeerd worden door Google, wat uw organische zoekresultaten zal verbeteren.

Een ander vaak over het hoofd gezien voordeel van het plaatsen van uw video-inhoud op Youtube is dat het nog steeds gratis is.

Enkele tips voor een succesvolle video productie


Maak een video die waarde toevoegt aan mensen, geeft je klanten een duidelijke reden om naar jouw videos te kijken.

Bovendien, wanneer uw video wordt gedeeld op Facebook, google+, Pinterest, of Twitter, is het zichtbaar voor een groot publiek. U kunt gemakkelijk meer dan 1.000 views per dag bereiken. Dit soort bereik kan zeer effectief zijn in het verhogen van de zichtbaarheid van uw bedrijf omdat het een zoekmachine is, en mensen hebben de neiging om te klikken op het eerste resultaat van hun zoekopdracht.

De andere optie is om een Facebook-pagina voor het merk te maken en vervolgens campagnes te voeren die zich met uw video-inhoud richten op dat publiek op Facebook.

Wat laat onderzoek zien?


Het laatste onderzoek toont aan dat meer dan 50% van de internetgebruikers video-inhoud willen. Dus, als je een product of dienst hebt, kun je daar waardevolle informatie over opnemen. Dan heb je iets dat het waard is om te delen.

Vergeet niet om uw logo en een watermerk op te nemen. Het is ook belangrijk om consistent te zijn. Creëer zoveel mogelijk hoogwaardige video-content en publiceer deze regelmatig. Dit zal je engagement met je doelgroep verhogen.

Als je een video wilt maken, probeer dan een kort antwoord te geven op deze vraag: Welk probleem lost mijn product of dienst op? Als je moeite hebt met het beantwoorden van deze vraag, moet je misschien nog een paar aannames doen voordat je aan je video gaat werken.

Volgens Cisco’s Visual Networking Index zal het wereldwijde IP-verkeer elk jaar met 50% toenemen, en tegen 2019 zullen er 200 miljoen met het internet verbonden apparaten zijn, en bijna 40% daarvan zal video-enabled zijn. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld zo’n dertig minuten per dag besteden aan het bekijken van online video’s. –

Probeer niet grappig te zijn, wees grappig. Het maakt niet uit wat je doet, mensen zullen niet lachen als je grappig probeert te zijn. Maak het de moeite waard! Zorg ervoor dat je video de tijd van de kijker waard is. Denk na over wat je video mensen zal laten doen.

Conclusie


Concluderend, het maken van een youtube kanaal is gratis, en het duurt maar een paar minuten. Zodra u op het kanaal bent, kunt u beginnen met het plaatsen van uw eigen video’s, misschien over uw bedrijf of andere gerelateerde onderwerpen. Er zijn al meer dan 2 miljard video’s op youtube. Mensen kijken er graag naar. Dus de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn eindeloos. Kortom, hier zijn enkele voordelen van het gebruik van video in uw marketingstrategie: – Video’s worden geïndexeerd door Google, waardoor uw organische zoekresultaten verbeteren. – Wanneer uw video wordt gedeeld op Facebook, google+, Pinterest, of Twitter, is het zichtbaar voor een enorm publiek. – Video’s hebben een 83% hogere engagement rate dan tekst. – Mensen houden ervan om video’s te bekijken, en het is de voorkeur type media boven tekst. – Video’s trekken meer de aandacht dan welke andere vorm van marketing dan ook. – Video’s hebben een gemiddelde duur van 4 minuten en 42 seconden. Dit betekent dat u ongeveer 12 minuten en 42 seconden de onverdeelde aandacht van uw kijker heeft als ze uw video bekijken. Het is alsof u een gratis reclamebord langs de weg heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *