Skip to content

Het fundament van een effectieve ‘online-presence’

Het belang van een samenhangende ‘online presence’ kan worden gezien in de manier waarop het de perceptie van uw bedrijf naar de buitenwereld vormgeeft.

De eerste keer dat ik werd blootgesteld aan het idee van een online aanwezigheid was in een college cursus over marketing. Ik kreeg te horen dat het belangrijk is om een samenhangende en invloedrijke aanwezigheid op sociale media te hebben, omdat het me een “persoonlijk merk” zal geven, dat me meer kansen zal geven en me in de toekomst meer invloed zal geven. In wezen zou het me een meer gewilde “werknemer” maken en meer hefboomwerking bieden voor mijn persoonlijke carrière in de toekomst.

Maar sinds dat ik ervoor gekozen heb voor het runnen van mijn eigen bedrijf, wordt datzelfde inzicht nog relevanter voor mij als een persoonlijk merk en als een bedrijfseigenaar. In dit artikel zullen we onderzoeken wat de must-haves en de nice-to-haves zijn in het totaal van je online eco-systeem.

Toegankelijke contactgegevens.


Als ondernemer moet u contactgegevens op uw homepage hebben staan. Dit is een goed idee omdat het een goede manier is om te laten zien dat u open staat voor communicatie. Het is ook een manier voor mensen om contact met u op te nemen als ze vragen hebben. Bezoekers van een website moeten op verschillende manieren contact kunnen opnemen met een bedrijf.

Een websitebezoeker kan het bedrijf bellen, e-mailen, of met hen chatten op hun website. Veel bedrijven hebben een contactformulier op hun website waarmee de bezoeker een bericht naar het bedrijf kan sturen. Een van de belangrijkste redenen voor het hebben van een contactformulier is om een lead te krijgen.

Een lead is een potentiële klant die contact heeft opgenomen met het bedrijf. Het doel is om de lead om te zetten in een klant. Nu we dat uit de weg hebben, hier is de reden waarom ik denk dat contactformulieren zo belangrijk zijn. In het verleden, als je een bedrijf te pakken wilde krijgen, moest je ze bellen of hun fysieke locatie bezoeken.

Tegenwoordig kun je een e-mail sturen, een contactformulier invullen of via sociale media contact met ze opnemen. Het contactformulier is de populairste manier om contact op te nemen en is in de loop der jaren alleen maar populairder geworden. Als u uw klanten een manier wilt bieden om met u in contact te komen, dan is het gebruik van een contactformulier de beste manier om dat te doen.

Als u wilt dat de beste kans om bezoekers om te zetten in potentiële kopers zou je kunnen overwegen om uw telefoonnummer gesneden en duidelijk in de header aan de bovenkant van elke pagina.

Eenvoudige navigatie.


Webdesign gaat niet alleen over de functionaliteit van uw site, maar ook over het gebruiksgemak. Een site die moeilijk te navigeren is, verspilt uw kostbare tijd en frustreert uw bezoekers.

Houd uw navigatie eenvoudig en consistent, en maak het bezoekers gemakkelijk om snel de informatie te vinden die ze nodig hebben op uw site. Wees creatief. Probeer eens iets anders. Gebruik het internet om op nieuwe manieren met mensen in contact te komen en ze op een nieuwe manier over uw bedrijf te laten nadenken. Maar als het gaat om contactinformatie zoals uw telefoonnummer of e-mail moet uw site zo saai (dat wil zeggen: duidelijk) mogelijk zijn.

Een van de grootste frustraties van bezoekers is wanneer ze allerlei pagina’s en knoppen moeten doorlopen voordat ze bij de contactinformatie komen als dat het enige is waar ze echt naar op zoek zijn. Raadsels kunnen leuk zijn voor tijdverdrijf, maar moeten koste wat kost vermeden worden als u wilt dat uw site een vitaal onderdeel van uw bedrijf wordt.

Mobile-First Design.


Het belang van Mobile-Friendly Design voor zakelijke websites wordt nog heel vaak over het hoofd gezien. Vooral bij eigenaren van kleine bedrijven omdat zij nog steeds sterk afhankelijk zijn van persoonlijk contact en ervan uitgaan dat hun website meer lijkt op een ouderwetse brochure. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw website mobiel-vriendelijk is omdat meer en meer mensen hun mobiele apparaten gebruiken om op het internet te surfen.

Het is geen geheim dat alle top zoekmachines de voorkeur geven aan sites die 100% responsive zijn of gebouwd zijn met ‘mobile first’ in het achterhoofd. Mobile-first is een nieuwe trend in webdesign. Het betekent dat je eerst prioriteit geeft aan het ontwerp voor een mobiel apparaat en dan pas het ontwerp voor een desktop apparaat uitbouwt. Dit is een nieuwe trend omdat het een groeiende markt is. .

Mobiele apparaten vergroten hun marktaandeel, wat betekent dat er meer geld te verdienen valt op dit apparaat. Tegenwoordig heeft het grootste deel van de wereldbevolking een smartphone, wat betekent dat als je niet goed bereikbaar en leesbaar bent op mobiel je zeker een hoop business gaat missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *